Termoizolacije

Termoizolacija predstavlja skupni naziv za materijale koji sprječavaju gubitak topline iz prostora koji želimo održati toplim. Danas u ponudi ima mnogo različitih materijala: aerogel, polistiren (stiropor), mineralna, kamena, staklena i drvena vuna, poliuretanska pjena, ekspandirani perlit, porofen, pluto te slama. Svaka od njih ima svoje prednosti i mane zavisno od koeficijenta prolaska topline i namjene prostorije koju se želi toplinski izolirati. Danas su najpoznatije i najčešće korištene razne vrste vuna, ali prednjače mineralna i kamena vuna koje imaju odlična toplinska svojstva.

KNAUF INSULATION

Knauf Insulation je jedan od od najbrže rastućih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji. Glavni proizvodi su suhomontažni sistemi i gips žbuke, izolacijski materijali, injekcijsko prešanje / kalupi za pakiranja itd.

knaufinsulation.hr

MASTERPLAST

Masterplast Grupa osnovana je 1997. godine i jedna je od vodećih poduzeća u regiji srednje i istočne Europe za proizvodnju i distribuciju materijala za toplinsku izolaciju. Masterplast Grupa osnovala je hrvatsku podružnicu – Masterplast d.o.o. 2002. godine, koja je postala jedna od najvažnijih tvrtki za distribuciju građevinskog materijala na domaćem tržištu te pouzdan partner u trgovini građevinskim materijalom. Masterplast d.o.o. je zauzeo važno mjesto na tržištu toplinske, zvučne izolacije i hidroizolacije, krovnih pokrova te materijala za suhu gradnju.

masterplast.hr

PLASTFORM

Tvrtka Plastform d.o.o. osnovana je 1992.godine, a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja stiropora za toplinsku izolaciju u graditeljstvu te proizvodnja ambalaže od stiropora za primjenu u industriji i poljodjelstvu. Uz navedene proizvode izrađuju se i razni dekorativni elementi po željama kupaca te granule, krupno i sitno mljeveni stiropor za proizvodnju termo žbuka i lakih betona. Sporedna djelatnost tvrtke je prodaja trgovačke robe kao što su XPS, KOMBI ploče, hidroizolacije i osnovni materijali za izradu fasada.

plastform.hr

ROCKWOOL ADRIATIC

ROCKWOOL grupa je vodeća u svijetu za rješenja na bazi kamene vune. Kamena vuna je svestran materijal koji se temelji na jednom od prirodnih resursa – vulkanskoj stijeni. Danas ROCKWOOL ima svoje poslovanje u više od 30 zemalja – s proizvodnjom na 14 teritorija, od Kanade na zapadu do Malezije na istoku. Glavno područje poslovanja tvrtke ROCKWOOL Adriatic je protupožarna, toplinska i zvučna izolacija za zgrade i industrijske pogone, koja se može podijeliti na nekoliko segmenata: kontaktne i ventilirane fasade, ravni krovovi, kosi krovovi i potkrovlja, podovi, stropovi i pregradni zidovi, akustični sustavi, industrijske i tehničke izolacije, zaštita konstrukcije zgrade od požara.

rockwool.hr