Fasade

Fasada predstavlja vanjski vidljivi dio građevine uobičajeno perforirana prozorima, vratima i ventilacijskim otvorima. Fasadom se kolokvijalno naziva glavno lice zgrade, dio gdje se nalazi središnji ulaz, okrenut prema trgu, ulici, parku. Specifičan dio zgrade koji svojim dekoracijama i bojama uvelike određuje vizuru građevine, ali i okolnih objekata.

HELIOS HRVATSKA

Kompanija Helios Hrvatska d.o.o. je članica KANSAI PAINT Grupe, vodećeg svjetskog proizvođača boja i premaza. Kao član KANSAI PAINT Grupe, Helios je Kansai Paint europski centar za inovacije, razvoj i istraživanje, proizvodnju kao i distribuciju. Helios brand, najveći dekorativni brend u Helios grupi, nudi širok asortiman premaza za zaštitu i ukrašavanje različitih površina. BORI, TESSAROL, NITRO, SPEKTRA i IDEAL grupe proizvoda rezultat su kontinuiranog tehnološkog napretka te su sinonimi za kvalitetne i ekološki prihvatljive premaze. Unutar Helios Hrvatska nalazi se i brend Chromos koji svojim širokim asortimanom lakova za parket, unutarnjih zidnih boja, fasadnih boja i žbuka, boja i lakova za drvo i metal te građevinskim materijalom pokriva najšire potrebe tržišta. Širok raspon i godine tradicije pružaju sinergiju u razvoju i sigurnost u ponudi svojih proizvoda.

helios-hrvatska.hr

BAUMIT

Povijest tvrtke započinje 1810. god. otvaranjem proizvodnje vapna. Kroz godine razvijen je jedan od najuspješnijih brendova u proizvodnji građevinskih materijala u Europi. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju žbuka za vanjsku i unutarnju primjenu, boje za unutarnje zidove, ETICS sustava, raznih premaza i opreme potrebne za izvedbu navedenih proizvoda.

baumit.hr

ROEFIX

RÖFIX je izvorno obiteljska tvrtka osnovana davne 1888. godine u mjestu Röthis u Austriji. Tvrtku su osnovala braća Josef i Hermann Wechinger, a u samim začecima proizvodila je vapno i opeku. Od tada pa sve do danas, tvrtka RÖFIX se od malog proizvođača vapna i opeke razvila do tvrtke specijalizirane za proizvodnju gotovih mortova. Danas, 130 godina kasnije, RÖFIX je članica krovne organizacije/koncerna pod nazivom FIXIT GRUPPE i sinonim za proizvođača građevinskih sustava. Osim na kvalitetu i učinkovitost, proizvodna politika tvrtke RÖFIX u velikoj je mjeri usmjerena na kreiranje i proizvodnju dugoročno održivih i ekološki prihvatljivih sustavnih rješenja usklađenih s potrebama i željama krajnjih kupaca.

roefix.hr

HENKEL CROATIA

Društvo Henkel djeluje na svjetskoj razini uz dobro uravnotežen i raznolik asortiman. Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologie (Ljepila i tehnologije) svjetski je predvodnik na tržištu ljepila – u svim industrijskim segmentima diljem svijeta. Njihov portfelj industrijskih proizvoda organiziran je u pet marki tehnološkog klastera – Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson i Aquence. Za potrošače i zanatlije fokus je na četiri globalne platforme marki Pritt, Loctite, Ceresit i Pattex. Iz djelokruga obrtničkih djelatnosti, graditeljstva i profesionalne djelatnosti nude ljepila i brtvila za uporabu u kući i oko nje, građevinske materijale i rješenja za brtvljenje pločica, prozora, fasada, podruma, krovova i poda te sveobuhvatan portfelj rješenja s visokim učinkom za montažu i održavanje strojeva.

henkel.hr

KNAUF

Knauf je multinacionalna kompanija s obiteljskom tradicijom poslovanja. Knauf je tržišni lider u proizvodnji građevinskih materijala koji oblikuju životne prostore i čine ih sigurnim, zdravim i udobnim.

Konstantna ulaganja u razvoj novih i inovativnih proizvoda u kombinaciji s najvišim standardima kvalitete zaslužni su za pozicioniranje tvrtke Knauf kao lidera na svjetskom tržištu suhe gradnje. Iz široke lepeze proizvoda tvrtka Knauf izdvojili bismo: sustav suhe gradnje koji se sastoji od gipskartonskih ploča, vijaka i potrebnog alata, sustava fasade u kojemu su završne žbuke, boje, armaturne mrežice, mortovi i ljepila, te razne vrste gipsa, žbuka i mortova.

knauf.hr