Građevinski materijali

Pojam građevinski materijal predstavlja sve materijale koje koristimo u građevinarstvu. Mogli bi ih grubo kategorizirati prema porijeklu na prirodne i umjetne, prema sastavu na jednostavne i složene, te prema konstruktivnim svojstvima na nosive, vezivne i izolacijske materijale. Pojam je jako širok i raznovrstan, ali se može grupirati po skupinama radova koja se obavljaju u građevinarstvu, recimo suha gradnja, hidro i termoizolacije itd.

ACO GRAĐEVINSKI ELEMENTI

ACO Grupa jedan je od lidera na svjetskom tržištu po proizvodnji sustava za površinsku odvodnju. Proizvode odvodne sustave preradom polimerbetona, nehrđajućeg čelika, plastike, lijevanog željeza i armiranog betona. Unutar svojeg asortimana nude kanale za oborinsku odvodnju, slivnike za visokogradnju, niskogradnju i industriju, komunalnu opremu, uređaje za prepumpavanje…

aco.hr

PROTEKTOR

Brend Protektor u sklopu programa Lorenčić Croatia predstavlja razne vrste mrežica, letvica za žbukanje i zaštita za unutarnju i vanjsku žbuku, profila za unutarnje i vanjsko žbukanje, suhu ugradnju i WDV sisteme.

lorencic.hr/protektor

OPEKA TRADE

Tvrtka specijalizirana za proizvodnju raznih vrsta proizvoda od opeke u različitim veličinama i oblicima. U svom asortimanu nude pregradne cigle, šuplju opeku, punu opeku…

PGM

PGM je jedini hrvatski porizvođač sistema dimnjaka koji sve elemente svojih sistema proizvodi u Hrvatskoj. Od 1991 godine PGM d.o.o. je registriran kao Poduzeće za proizvodnju građevnog materijala te se počinje baviti proizvodnjom troslojnih montažnih dimnjaka. Od 1999. godine PGM d.o.o. posluje u sustavu norme ISO 9001, a za svoje sisteme dimnjaka, posjeduje Znak hrvatske kvalitete. Odvojeni proizvodni cikljus glineno-šamotnih dimovodnih cijevi i betonskih elemenata laganog plašta usavršavan već tri desetljeća i danas njihovi modernizirani pogoni uspješno zadovoljavaju potrebe Hrvatske i regije. Uz sisteme dimnjaka iz ostalog proizvodnog programa važno je naglasiti da PGM proizvodi montažne ventilacione kanale, pojedinačne i sabirne te protupotresne blokove i raznu betonsku galanteriju.

pgm.hr

NEXE

Tvrtka Nexe član je Nexe Grupe koja upravlja sustavom od 16 tvrtki koje posluju u Republici Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost je proizvodnja građevinskih materijala: cementa, betona, agregata, betonskih elemenata, crijepa, cigle i keramičkih pločica.

nexe.hr

LANAC

Lanac d.o.o. je osnovan 1953. godine, a od devedesetih godina proizvodnju seli u nove hale u Zaprešiću čime preradu žice povećavaju s 400t/god na 1500t/god, te do danas proizvode i prodaju razne vrste lanaca, čavala raznih oblika i dimenzija, žarene žice, pocinčane i plastificirane žice, čelične užadi na stalku, vijaka…

lanac.hr

VELUX

Tvrtka VELUX Hrvatska d.o.o. bavi se prodajom i promidžbom VELUX krovnih prozora i sjenila i pokriva područje Republike Hrvatske. Dostupni u prodavaonicama građevinskog materijala širom Hrvatske, prozori su nadopunjeni velikom paletom sjenila, električnom opremom i vanjskim roletama. Uz prodajno osoblje u uredu tvrtka posjeduje i timove profesionalnih prodavača i servisnih tehničara koji pokrivaju Republiku Hrvatsku.

veluxshop.hr

MASTERPLAST

Masterplast Grupa osnovana je 1997. godine i jedna je od vodećih poduzeća u regiji srednje i istočne Europe za proizvodnju i distribuciju materijala za toplinsku izolaciju. Masterplast Grupa osnovala je hrvatsku podružnicu – Masterplast d.o.o. 2002. godine, koja je postala jedna od najvažnijih tvrtki za distribuciju građevinskog materijala na domaćem tržištu te pouzdan partner u trgovini građevinskim materijalom. Masterplast d.o.o. je zauzeo važno mjesto na tržištu toplinske, zvučne izolacije i hidroizolacije, krovnih pokrova te materijala za suhu gradnju.

masterplast.hr

EGGER

EGGER, svjetski uspješan proizvođač i dobavljač drvnih materijala. Područja poslovanja su namještaj i unutarnje uređenje, drvogradnja i podovi. Od radne ploče u kuhinji preko svestrane OSB ploče u gradnji stanova do protukliznog laminatnog poda u dječjoj sobi. Asortiman proizvoda je baziran na : OSB pločama, punom drvetu, DHF, roofing board, OSB pero i utor itd.

egger.com