Hidroizolacije

Prvotni cilj izgradnje hidroizolacije je zaštita svih građevinskih objekata od nastanka vlage. Postupak koji se naziva hidroizolacijom je proces u kojem se vrši izrada strukture ili objekta koji je hidroizoliran ili vodootporan po principu da navedena struktura ili objekt ne mijenjaju oblik ukoliko dođe do prodiranja vode u nekim određenim uvjetima. Najčešće se koristi hidroizolacija krova i podruma. Sredine koje su jako vlažne ili objekti koji se nalaze pod vodom zahtjevaju izgradnju takvih struktura. Hidroizolacija se uvodi da bi se sanirala moguća šteta nastala prodiranjem vode koja je ili pod pritiskom ili u tekućem stanju.

KATRAN

Zagrebačko poduzeće Hidroizolacija Katran najstariji je proizvođač bitumenskog materijala u ovom dijelu Europe. Zahvaljujući stoljetnoj tradiciji i bogatom iskustvu Hidroizolacija Katran proizvodi za tržište široku paletu bitumenskog materijala koji se koristi u visokogradnji i niskogradnji. Proizvode fleksibilne hidroizolacijske trake otporne na utjecaj raslinja kod formiranja zelenog krova, te homogene fleksibilne monolitne polimerbitumenske paste, koje se ugrađuju hladnim postupkom. Za niskogradnju proizvode se polimerom modificirani bitumeni, hidroizolacijske trake za izolaciju mostova i vijadukata, razrijeđeni bitumeni, bitumenske emulzije i polimerom modificirane bitumenske emulzije, bitumenski hladni premazi, bitumenski kitovi i mase.

katran.hr

SIKA CROATIA

Osnivač Sika-e Kaspar Winkler bio je vođen svojim poduzetničkim duhom kada je 1910. položio kamen temeljac tvrtke. Izumio je Sika-1, brzovezujući dodatak za hidroizolacijski mort, koji se koristio za vodonepropusnost tunela Gotthard. Od tada pa do danas Sika-e je izrasla u globalnog lidera koja je od 2015. godine obavila 20 akvizicija, otvorila 11 novih nacionalnih podružnica i 37 novih pogona. U sklopu Sika programa nalaze se proizvodi za fasade, podni elementi predgotovljeni građevni elementi, SikaTack Panel sustav za ventilirane fasade, kompozitne smole…

sika.com

MAPEI CROATIA

Osnovan 1937. godine u Milanu, MAPEI je danas vodeći svjetski proizvođač ljepila i kemijskih proizvoda za graditeljstvo. MAPEI nudi proizvode kao što su građevinska ljepila, hidroizolacije, proizvodi za pripremu svih vrsta podloga i kemijskih proizvoda za graditeljstvo, čime je MAPEI  u zadnjih nekoliko godina sa svojim proizvodnim programom postao vodeći brend na hrvatskom tržištu.

mapei.com

GUTTA HRVATSKA

Gutta Hrvatska d.o.o. kao član Gutta Grupe od svog osnivanja 1998. godine distribuira krovne građevinske materijale, zaštite za temeljne zemljane radove, plastične panele za građevinske i zanatske radove, građevinske paropropusne i nepropusne folije, rešetke za travne površine kao i mnoge druge proizvode provjerene kvalitete. Gutta program temelji se na kvalitetnim, ekološkim te inovativnim proizvodima.

gutta.hr